#Blog
Gepubliceerd op 14/10/2020

 

1. Afname van de kosten

Het meest zichtbare voordeel van het beheer door de mede-eigenaars is de vermindering van de kosten. Zeker als je weet dat een professionele syndicus over het algemeen een minimumprijs van 2.400 EUR per jaar vraagt voor één gebouw (hoe klein het ook is) en een mede-eigenaar veel minder zal vragen of het beheer zelfs gratis zal doen.

Goed om te weten: over het algemeen kan een mede-eigenaar-syndicus een vergoeding vragen tot 30% van de honoraria van een professionele syndicus.

2. Verhoogde efficiëntie

“Ik heb al twee weken niets meer gehoord van mijn syndicus”, “het is al 3 dagen geleden dat het waterlek werd aangekondigd, maar de loodgieter is nog steeds niet langsgekomen” zijn opmerkingen dewelke regelmatig terugkeren. De taak van de syndicus is niet eenvoudig omdat de beheerder enkele tientallen gebouwen in zijn portefeuille heeft, dus het gebrek aan (snelle) communicatie wordt hem vaak verweten. Dankzij het zelfbeheer door de mede-eigenaars is de reactie vaak onmiddellijk, omdat het hun onroerend goed is.

3. Vergemakkelijkt de verkoop of de verhuur

Eén van de eerste vragen die een kandidaat-koper of -huurder stelt, is de hoogte van de maandelijkse kosten. Als een mede-eigenaar het gebouw goed beheert, is de kans groot dat deze kosten laag zijn en is dit een extra meerwaarde voor jouw appartement…

4. Vereenvoudigde boekhouding voor minder dan 20 appartementen

Wanneer de mede-eigenaars de financiële verslagen van hun professionele syndicus ontvangen, is er veelal onduidelijkheid door de complexiteit van deze verslagen van enkele tientallen pagina’s… Nu voor gebouwen van minder dan 20 appartementen, heeft de wet voorzien dat een vereenvoudigde boekhouding volstaat. Dit maakt de taak van de mede-eigenaar-syndicus veel gemakkelijker en maakt het voor de mede-eigenaars gemakkelijker om de boekhouding te lezen en begrijpen.

Goed om te weten: Syndic Yourself heeft een boekhoudtool ontwikkeld die binnen ieders bereik ligt en éénvoudige en leesbare rapporten genereert!

5. Snellere communicatie en reactie

Het is vaak makkelijker om aan te bellen of een sms te sturen naar de buurman om iets te melden dan om tijdens kantooruren contact op te nemen met je professionele syndicus.

6. Meer gebruikersvriendelijke algemene vergaderingen

De algemene vergadering is een sleutelelement in het leven van een mede-eigendom omdat op dit moment een hele reeks zaken worden beslist voor het onderhoud en het behoud van het gebouw. Het simpele feit dat er een mede-eigenaar-syndicus is, maakt de algemene vergadering minder formeel en dus gezelliger.

Goed om te weten: Syndic Yourself assisteert u bij de organisatie van uw algemene vergadering, vanaf het opstellen van de agenda tot en met de ondertekening van de notulen, inclusief de berekening van de meerderheid van stemmen.

7. Welwillendheid in keuzes

Een mede-eigenaar-syndicus zal zijn keuzes maken in overeenstemming met het algemeen belang van de mede-eigendom, aangezien het ook zijn eigendom is. Zo zal deze vaak een beroep doen op lokale dienstverleners of op leveranciers met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Goed om te weten: Syndic Yourself en AXA hebben hun krachten gebundeld om een serieus netwerk van dienstverleners aan te bieden, dewelke u binnen de 48 uur gegarandeerd een offerte bezorgen.

8. Continuïteit door de jaren heen

Dit laatste punt lijkt misschien banaal, maar het is belangrijk dat de continuïteit in het beheer verzekerd is. Dit om de historiek en kostbare gegevens niet te verliezen en om zo extra kosten en tijdsverlies te vermijden als er een nieuwe syndicus wordt verkozen. De mede-eigenaars kunnen het beheer van jaar tot jaar aan elkaar doorgeven én met Syndic Yourself zal niets verloren gaan en zal de overname soepel verlopen.

Goed om te weten: met Syndic Yourself kunt u zonder problemen de fakkel doorgeven van de ene mede-eigenaar aan de andere!


Concluderend, voor kleine gebouwen (minder dan 20 appartementen) is het sterk aan te raden om deze zelf te beheren.

Als de passage op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt, zijn er vandaag de dag hulpmiddelen om de mede-eigenaars te helpen bij het uitvoeren van hun taken: met Syndic Yourself kan iedere mede-eigenaar syndicus worden!

Vraag een gratis offerte !

  1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
  2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
  3. Een aangepaste offerte volgt