#Blog
Gepubliceerd op 02/08/2021

Inhoudstafel 

1/ Communicatie is key

2/ Evalueer regelmatig het personeel dat werkt voor de mede-eigendom

3/ Ga opzoek naar de meest competitieve contracten

4/ Zet in op wederzijdse hulp en begrip van uw buren

5/ Houd de rekeningen en administratieve documenten met betrekking tot de mede-eigendom up-to-date

6/ Blijf op de hoogte van de wet op mede-eigendom

7/ Zorg voor goede opvolging van de werken

8/ Handhaving van het reglement van mede-eigendom

9/ Bevorder de goede verstandhouding tussen de buren en mede-eigenaars

10/ Bespaar in de kosten van uw mede-eigendom

 

1/ Communicatie is key

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, maar communicatie is van cruciaal belang voor een goede werking. Wilt u graag iets zien veranderen in uw mede-eigendom? In plaats van de informatie discreet door te geven op de volgende algemene vergadering, kan u daarover al persoonlijk met andere mede-eigenaars over praten.

De vrijwillige syndicus heeft het voordeel dat diegene vaak in de mede-eigendom ook woont. Waardoor er gemakkelijk kan gecommuniceerd worden over het beheer van de mede-eigendom zonder dit te hoeven doen via de officiële kanalen.

2/ Evalueer regelmatig het personeel dat werkt voor de mede-eigendom

Vindt u dat het schoonmaakbedrijf al een paar weken slecht werk levert? In plaats van te wachten tot andere eigenaars gaan klagen, neemt u best het heft in eigen handen.

Het personeel dat het gebouw onderhoudt moet voor een absolute tevredenheid zorgen. Als dat niet zo is, moet dit herzien worden.

3/Ga opzoek naar de meest competitieve contracten

Indien u vaststelt dat sommige van de binnen de mede-eigendom gesloten contracten niet competitief genoeg zijn, vraag dan nieuwe offertes op.

De andere eigenaars zullen uw initiatief zeker op prijs stellen!

 

4/ Zet in op wederzijdse hulp en begrip van uw buren

Als vrijwillige syndicus weten de andere mede-eigenaars dat u niet in alles een expert bent. Aarzel niet om een beroep te doen op hun vaardigheden indien zij kunnen bijdragen tot een goed beheer.

5/ Houd de rekeningen en administratieve documenten met betrekking tot de mede-eigendom up-to-date

Zorg ervoor dat u uw administratieve, boekhoudkundige en financiële taken tot in de puntjes uitvoert. Dit zijn zaken die voor de andere mede-eigenaars erg belangrijk zijn.

6/Blijf op de hoogte van de wet op mede-eigendom

U kent de wet misschien helemaal niet, maar als vrijwillige syndicus moet u de belangen van de mede-eigenaars en een goed functioneren van het gebouw behartigen. Daarom moet u op de hoogte blijven van de wet. Wijzigingen of correcties kunnen immers grote gevolgen hebben voor uw administratieve en financiële verplichtingen. Onze Syndic Yourself experts houden u verder op de hoogte van de laatste wetswijzigingen. Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie. 

7/Zorg voor een goede opvolging van de werken

Als er over werkzaamheden worden gestemd, moet dit nauwkeurig worden opgevolgd. Dit is een echte bron van stress in een mede-eigendom. Bij enige problemen zullen de mede-eigenaars u direct contacteren. Neem de touwtjes zelf in handen en volg de werken goed op!

8/ Handhaving van het reglement van mede-eigendom

Voor een goede verstandhouding binnen uw mede-eigendom te bewaren is een goede naleving van het reglement van interne orde noodzakelijk.

Als u bepaalde zaken vaststelt die niet kunnen volgens het reglement van mede-eigendom, meld u dit dan aan de desbetreffende persoon voordat de situatie uit de hand loopt.

9/ Bevorder de goede verstandhouding tussen de buren en mede-eigenaars

Als vrijwillige syndicus bent u een belangrijk aanspreekpunt voor enige conflicten in uw mede-eigendom.

Wacht niet tot buren u vragen om een geschil op te lossen; ga het gesprek aan.

10/ Bespaar in de kosten van uw mede-eigendom

De beste manier om alle eigenaars tevreden te houden is door hen geld te besparen! Pas al het bovenstaande advies toe en de financiën van uw mede-eigendom zouden in orde moeten zijn.12-1

Syndic Yourself begeleidt u dagelijks om uw rol als vrijwillige syndicus eenvoudiger, maar steeds even boeiend te maken. Indien u meer info wenst kan u contact met ons opnemen.

Vraag een gratis offerte !

  1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
  2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
  3. Een aangepaste offerte volgt